Η Αυξανόμενη Ζήτηση για Crowdfunding στις Νέες Επιχειρήσεις

Έχετε μία καινοτόμα ιδέα, την οποία θέλετε να προχωρήσετε στην πράξη σε σχέση με μία νέα επιχείρηση; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το πιο πιθανό είναι ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για εσάς είναι το οικονομικό. Οι τράπεζες είναι πλέον φειδωλές με τους επιχειρηματίες και δεν εγκρίνουν συχνά δάνεια για την εκπόνηση νέων επενδύσεων. Η αποταμίευση δεν αποτελεί πια σημαντικό χαρτί και συνεπώς ένας νέος επιχειρηματίας δεν έχει το απαιτούμενο κεφάλαιο, έτσι ώστε να ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Προς αποφυγή προβλημάτων λοιπόν με τη χρηματοδότηση, ένας καινοτόμος τρόπος χρηματοδότησης είναι εκείνος του crowdfunding. Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν τον τρόπο, lån penge, είναι δυνατόν μία νέα επιχείρηση να εκθέσει την ιδέα της στον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Ως αποτέλεσμα, θα μπορέσει να ζητήσει οικονομική στήριξη από τυχόν επενδυτές. Φυσικά και θα πρέπει η ιδέα να παρουσιάζεται άρτια και να επεξηγούνται τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

Μέσω του crowdfunding, είναι επίσης δυνατόν να συλλεχθούν χρήματα για συγκεκριμένες φιλανθρωπίες. Αυτό που χρειάζεται είναι η επαλήθευση ότι το περιεχόμενο που υπάρχει στην περιγραφή είναι σωστό και οι περισσότεροι επισκέπτες ενισχύουν οικονομικά την κάθε πρόταση. Ο κάθε επισκέπτης δίνει βεβαίως το ποσό που αντέχει. Όμως, σε κάθε περίπτωση το ποσό αυτό αθροίζεται και τα αποτελέσματα είναι πολλές φορές εντυπωσιακά.

Αν τώρα αναρωτιέστε για ποιο λόγο να εκθέσετε την ιδέα σας στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα που θα σας οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση. Πρώτον, η ανταπόκριση είναι άμεση. Από την στιγμή που θα δημιουργήσετε την εγγραφή και την αγγελία σας στην πλατφόρμα του crowdfunding που έχετε επιλέξει, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να λαμβάνετε τα πρώτα χρηματικά ποσά. Αυτά τα ποσά θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό (ή στο λογαριασμό PayPal) που έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας. Και θα έχετε πλήρη έλεγχο ως προς τα συγκεκριμένα ποσά που κατατέθηκαν, τους χρήστες που προχώρησαν σε κατάθεση και τις πληροφορίες επικοινωνίας μαζί τους.

Πέρα από αυτό το σαφές πλεονέκτημα, μέσω του φαινομένου του crowdfunding αποκτά η επιχείρηση μεγάλη προβολή. Ως εκ τούτου, πολλοί επενδυτές ενδέχεται να σας πλησιάσουν (lån trods rki hvor) για να σας προτείνουν πιο στενή συνεργασία. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μία θελκτική παρουσίαση της ιδέας σας. Αν ωστόσο φοβάστε ότι κάποιος θα υποκλέψει μία καινοτόμο ιδέα που έχετε στο νου σας, τότε μπορείτε να αποφύγετε τις κακοτοπιές μέσω της κατοχύρωσης της ιδέας νομικά.

Επίσης, η έκθεση θα σας δείξει εάν ο ανταγωνισμός στο κομμάτι που θέλετε να επενδύσετε είναι σκληρός ή εάν υπάρχει κενό στην αγορά για εσάς. Μέσα από τα σχόλια και την κρίση των επισκεπτών, θα καταλάβετε εάν αξίζει πραγματικά να πραγματοποιήσετε την ιδέα που έχετε ή να αναθεωρήσετε. Όπως φαίνεται, στο crowdfunding οι χρήστες δεν ενισχύουν μονάχα οικονομικά τον κάθε επιχειρηματία. Αντιθέτως, μοιράζονται μαζί του τις σκέψεις τους σε σχέση με την επικείμενη προσπάθειά του.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα χρήματα που συγκεντρώνετε μέσω του crowdfunding δεν είναι 100% δικά σας. Η κάθε πλατφόρμα έχει ορίσει ένα ποσοστό, το οποίο καρπώνεται για τις υπηρεσίες προβολής και συγκέντρωσης χρημάτων που σας προσφέρει. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περίπου στο 10% κι επομένως καλό θα είναι να το συνυπολογίζεται εκ των προτέρων.