Επενδύοντας Μέσα στην Κρίση: Υπάρχουν Ευκαιρίες;

Ακόμη και μέσα στην κρίση, ευκαιρίες επενδύσεων δεν σταματούν να υπάρχουν. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η κρίση είναι μία τεράστια ευκαιρία από μόνη της. Όσοι έχουν καινοτόμες ιδέες, όσοι φερθούν έξυπνα και όσοι εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες ενδέχεται να κερδίσουν, αντί να χάσουν όπως η πλειοψηφία των πολιτών.

Αν λοιπόν κάποιος έχει τη θέληση να επενδύσει αυτή την στιγμή, τι θα μπορούσε να επιλέξει;

Ακίνητη Περιουσία

Ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία σε κάθε οικονομική κρίση είναι εκείνη της ακίνητης περιουσίας. Οι εργολάβοι και οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν σταματήσει την ανάπτυξη, låna 250000 από την αρχή της κρίσης. Τώρα σταδιακά ξεκινά να αντιστρέφεται το κλίμα και να ξεκινούν ως σκέψη διάφορα επενδυτικά σχήματα στον τομέα των κατασκευών.

Ωστόσο, η υπέρογκη φορολογία και η απώλεια εισοδήματος για μεγάλο ποσοστό των πολιτών έχει συγκλίνει στην κατακόρυφη πτώση της αγοράς. Γι’ αυτό και όποιος έχει σήμερα κάποια χρήματα διαθέσιμα, θα ήταν καλό να σκεφτεί το ενδεχόμενο αγοράς ακίνητης περιουσίας. Η αγορά θα γίνει σε ιδιαίτερα ελκυστικό κόστος, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανέβει στο εγγύς μέλλον. Επομένως, ακόμη κι αν δεν είναι στα σχέδιά σας η αγορά ενός ακινήτου, ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε.

«Επιχειρείν»

Ο κλάδος των επιχειρήσεων έχει επίσης πληγεί, εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας και της έλλειψης κεφαλαίων. Ταυτόχρονα, με τους περιορισμούς στην αγορά έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα εσωστρέφειας και λίγοι είναι εκείνοι που τολμούν να κάνουν πράξη μία καινοτόμα ιδέα. Από τη θεωρία στην πράξη, μεσολαβεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα. Αν όμως κάποιος θέλει να επενδύσει σε κάτι σταθερό και ενδεχομένως προσοδοφόρο στο κοντινό μέλλον, η επένδυση σε μία επιχείρηση φαντάζει ενδιαφέρουσα.

Αρκεί φυσικά να έχει γίνει η κατάλληλη μελέτη της αγοράς, να έχει αξιολογηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο και να έχει αποφανθεί πως η επένδυση είναι συμφέρουσα. Με δεδομένο αυτό, τότε είναι πολύ σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε επιχειρηματικές ιδέες, startups και ιδιαίτερα εξωστρεφείς επιχειρήσεις να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους.

Χρυσός – Πολύτιμοι Λίθοι

Υπό το φόβο της διαφοράς στην ισοτιμία των νομισμάτων και της μεγάλης απόκλισης ως προς την περιουσία που έχει κανείς, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να επενδύσουν στο χρυσό ή σε πολύτιμους λίθους (sms lån direkt utan uc). Υπάρχει λογική πίσω από αυτή την σκέψη, φυσικά. Γι’ αυτό και υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα μεγάλης αξίας. Όπως θα δει κάποιος στην πορεία του χρόνου, η αξία του χρυσού για παράδειγμα δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά. Όμως, η αξία ενός νομίσματος μπορεί να υποτιμηθεί σημαντικά ακόμη και μέσα σε μία νύχτα.

Μετοχές

Μαζί με την στήριξη μίας επιχείρησης εξ ολοκλήρου, υπάρχει παράλληλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση πολλών επιχειρήσεων μέσω της αγοράς μετοχών. Οι μετοχές προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους το περιθώριο να κερδίσει, όταν η επιχείρηση στην οποία ανήκουν αποβαίνει κερδοφόρα. Την ίδια στιγμή, ενδεχόμενη οικονομική δυσπραγία εκ μέρους της συγκεκριμένης επιχείρησης δεν θα φέρει την καταστροφή. Απλά θα μειώσει το κέρδος για τον ιδιοκτήτη.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επενδύσεων, ακόμη και μέσα στην κρίση. Ανάλογα με το κεφάλαιο που μπορεί να επενδύσει κάποιος και με βάση το χρονικό διάστημα που μπορεί να περιμένει μέχρι να του αποφέρει κέρδη η επένδυση, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές στην αγορά σήμερα.